Opozorilo

POGOJ ZA UDELEŽBO NA TEČAJU:Pogoj za pristop k zakonsko predpisanemu usposabljanju je PCT (prebolelost, cepljenost ali test na COVID-19). Negativi PRC test ali (hitri) HAG test ne sme biti starejši od 7 dni.  Več o dokazilih cepljenja: Pogoji za pristop 

Tečajniki morajo v učilnici nostiti zaščitno masko.

Za več informacij smo dosegljiv na tel: 051 22 31 61.# Skupaj poskrbimo, da ostanemo zdravi! 

Trajanje tečaja in način izvedbe:
Tečaj se izvede v enem dnevu v skupinah do 12 oseb in traja 10 šolskih ur.
 
Vsebina programa:
  • teoretični del (1 šolska ura - 45 min): Razprava o izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo, predstavitev tehnik zaviranja v sili, možnih reakcij vozila pri vožnji skozi ovinek, tehničnih osnov in delovanja fizikalnih zakonitosti vožnje ter predstavitev pravilnega upravljanja vozila in varnostnih naprav v vozilu.
  • praktičen del (6 šolskih ur - 4h 15 min): Poteka na poligonu Blagomix, udeleženci pa se ga udeležite z lastnimi vozili, lahko pa si vozilo pri nas na poligonu tudi najamete (najem vozila: 35 € - z DDV). Praktičen del obsega več praktičnih vaj, udeleženci pa ste s prenosno radijsko postajo v stalni zvezi z inštruktorjem. Vsako vajo inštruktor razloži in tudi pokaže s svojim vozilom. Udeleženci mu nato sledite drug za drugim, inštruktor pa spremlja vsak vaš gib in vam sproti daje navodila za izboljšanje vašega odziva na nastalo situacijo.

  • skupinska delavnica (3 šolske ure - 2h 15 min): Na skupinski delavnici o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa, se udeleženci seznanite z razlogi in posledicami nesreč ter s tveganji pri vožnji.

Cena:

- udeležba z lastnim vozilom: 125 € z DDV (cena določena s strani države)
- najem našega vozila in tečaj varne vožnje: 160 € z DDV