Opozorilo

POGOJ ZA UDELEŽBO NA TEČAJU:Pogoj za pristop k zakonsko predpisanemu usposabljanju je PCT (prebolelost, cepljenost ali test na COVID-19). Negativi PRC test ali (hitri) HAG test ne sme biti starejši od 7 dni.  Več o dokazilih cepljenja: Pogoji za pristop 

Tečajniki morajo v učilnici nostiti zaščitno masko.

Za več informacij smo dosegljiv na tel: 051 22 31 61.# Skupaj poskrbimo, da ostanemo zdravi! 

Kdo je motorist voznik začetnik?

Motorist voznik začetnik je vsak voznik A2 ali A kategorije, ki je prvič opravil vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo po 12.01.2017. Voznik začetnik motorist je tudi oseba, mi je opravila vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo pred 12.01.2017, a je imela v času nastopa novega zakona o voznikih (12.01.2017) še vedno status voznika začetnika.     

Do kdaj sem motorist voznik začetnik?

  • Če sem opravil/-a vozniško dovoljenje A2 kategorije z 18 leti, sem motorist voznik začetnik do dopolnjenega 21. leta.
  • Če sem vozniško dovoljenje A2  ali A kategorije opravil/-a npr. pri 25 -ih letih, sem motorist voznik začetnik A2 ali A kategorije prvi 2 leti po opravljenem vozniškem dovoljenju. 

Kdaj moram opraviti varno vožnjo?

Varno vožnjo za voznike začetnike lahko opravim, ko imam vsaj 6 mesecev vozniških izkušenj z A2 ali A kategorijo in do izteka statusa voznika začetnika A2 ali A kategorije. 

Kaj se zgodi, če ne opravim varne vožnje za voznike začetnike v predpisanem času?

V kolikor se ne opravi varne vožnje za voznike začetnike - motoriste do izteka veljavnosti vozniškega dovoljenja, si le-ta ne bo mogel podaljšati vozniškega dovoljenja za A2 ali A kategorijo na upravni enoti.

 

PS: V kolikor je na posamezen termin prijavljenih premalo udeležencev, se tečaj prestavi na naslednji ustrezni termin, udeležence pa o spremembi pravočasno obvestimo.

 

PRIJAVA