Opozorilo

POGOJ ZA UDELEŽBO NA TEČAJU:Pogoj za pristop k zakonsko predpisanemu usposabljanju je PCT (prebolevnik, cepljen ali testiran - HAGT (48 ur), PRC(72 ur)). Negativi PRC test ne sme biti starejši od 72 ur, negativni HAG (hitri) test ne sme biti starejši od 48 ur. Pogoji za pristop 

Tečajniki morajo v učilnici nostiti zaščitno masko.

Za več informacij smo dosegljiv na tel: 051 22 31 61.# Skupaj poskrbimo, da ostanemo zdravi! 

Kdo je motorist voznik začetnik?

Motorist voznik začetnik je vsak voznik A2 ali A kategorije, ki je prvič opravil vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo po 12.01.2017. Voznik začetnik motorist je tudi oseba, mi je opravila vozniško dovoljenje za A2 ali A kategorijo pred 12.01.2017, a je imela v času nastopa novega zakona o voznikih (12.01.2017) še vedno status voznika začetnika.     

Do kdaj sem motorist voznik začetnik?

  • Če sem opravil/-a vozniško dovoljenje A2 kategorije z 18 leti, sem motorist voznik začetnik do dopolnjenega 21. leta.
  • Če sem vozniško dovoljenje A2  ali A kategorije opravil/-a npr. pri 25 -ih letih, sem motorist voznik začetnik A2 ali A kategorije prvi 2 leti po opravljenem vozniškem dovoljenju. 

Kdaj moram opraviti varno vožnjo?

Varno vožnjo za voznike začetnike lahko opravim, ko imam vsaj 6 mesecev vozniških izkušenj z A2 ali A kategorijo in do izteka statusa voznika začetnika A2 ali A kategorije. 

Kaj se zgodi, če ne opravim varne vožnje za voznike začetnike v predpisanem času?

V kolikor se ne opravi varne vožnje za voznike začetnike - motoriste do izteka veljavnosti vozniškega dovoljenja, si le-ta ne bo mogel podaljšati vozniškega dovoljenja za A2 ali A kategorijo na upravni enoti.

 

PS: V kolikor je na posamezen termin prijavljenih premalo udeležencev, se tečaj prestavi na naslednji ustrezni termin, udeležence pa o spremembi pravočasno obvestimo.

 

PRIJAVA