Opozorilo

OBVESTILO: Vlada Republike Slovenije je z Odlokom o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Ul RS št.: 55/2021) z dnem 12.04.2021 sprostila prepoved opravljanja tečajev varne vožnje. Tečaja varne vožnje se lahko začnejo izvajati od 12.04.2021 dalje. PROSTI TERMINI so na sledeči povezavi.

POGOJ ZA UDELEŽBO NA TEČAJU:Pogoj za pristop k zakonsko predpisanemu usposabljanju je predhodno testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 . Negativi PRC test ali HAG test ne sme biti starejši od 7 dni. Tečajniki morajo v učilnici nostiti zaščitno masko tipa FFP2.  Več o pogojih za pristop si lahko preberete na sledeči povezavi: Pogoji za pristop 

Za več informacij smo dosegljiv na tel: 051 22 31 61.# Skupaj poskrbimo, da ostanemo zdravi!

 

tloris slika Centra varne voznje Blagomix Logatec2
 
OSNOVNI MODULI POLIGONA:
 
1. POVRŠINA ZA SLALOM - Na tej površini se izvajajo vaje za pravilno držo volanskega obroča in pravilno delo rok v zavojih.
 
2. POMIČNA HIDRAVLIČNA PLOŠČA - V kombinaciji s posebno drsečo površino in vodo omogoča rušenje stabilnosti vozila in treniranje pravilnih reakcij v primeru prekrmiljenega vozila.
 
3. DRSNA POVRŠINA - Posebna površina, na kateri je koeficient drsnega trenja od 0,20 do 0,30 na keteri se izvajajo vaja zaviranja v sili, ocenjevanje varnostne razdalje in vaja izogiba nenadni oviri.
      
4. AQUAPLANIG POVRŠINA - Površina za testiranje reakcij v primeru aquaplaninga.  
 
5. OVINEK - Opremljen z vsemi elementi mokre in poledenele ceste. Namen površine je učenje pravilnih reakcij v primeru podkrmiljenega vozila.
 
6. OFF ROAD POLIGON - Posebna površina namenjena treningu Off road vožnje, na kateri se spoznava zakonitosti vožnje v klanec, spuščanja vozila po pobočju navzdol, in bočnega naklona.