ZGOODVINA DRUŽBE BLAGOMIX d.o.o.

Poslovna zgradba Blagomix Logatec

Podjetje Blagomix - družba za proizvodnjo in trgovino d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1989. Osnovna dejavnost podjetja ob ustanovitvi in tudi danes je proizvodnja in trgovina tekstilnih in dugih izdelkov lastnih blagovnih znamk. Od takrat pa do danes so se pogoji poslovanja spreminjali, spreminjale pa so se tudi želje in potrebe naših strank. Zato se je proizvodnja dejavnost dužbe Blagomix d.o.o. razširila na več blagovnih skupin, ki jih naše stranke poznajo pod blagovnimi znamkami Black Jack, B.J., Skipper, Now Trend, Blue Star, Flash, Pilot in Alien.    

5. junija 2004 se je poleg poslovne zgradbe podjetja Blagomix v IOC Zapolje zgradil Racing park Blagomix in tudi prvi poligon varne vožnje. Na Racing parku Blagomix so se prirejala odmevna  tekmovanja v pararelnem rallycross in drift tekmovanja. Na tekmovanjih so sodelovali številni slovenski dirkači, kakor tudi dirkači iz tujine (Avstrija, Italija, Hrvaška, ...).

CENTER VARNE VOŽNJE BLAGOMIX - LOGATEC

Center varne vožnje Blagomix - Logatec se nahaja na izjemno ugodni lokaciji, saj se nahaja le nekaj minut vožnje iz Ljubljane v smeri proti Kopru in je edini Center varne vožnje v zahodnji polovici Slovenije. Zaradi ugodne lokacije k nam prihajajo kandidati iz Ljubljanske kotline, Notranjske, Primorske, Goriške in Gorenjske.  

Na površinah namenjene za varno vožnjo, so se od leta 2004 izvajali zakonsko predpisani tečaji varne vožnje, kakor tudi številne prezentacije novih modelov uveljavljenih avtomobilskih znamk BMW, Toyota, Škoda, ...

Leta 2011 so bile površine poligona varne vožnje posodobljene in usklajene z normativi, ki jih je zahteval nov pravilnik o pogojih za izvajanju programov varne vožnje za voznike začetnike in dodatnega usposabljanja za varno vožnjo, ki je pričel veljati istega leta. Zato je podjetje Blagomix d.o.o. dne 23.08.2011 pridobilo s strani Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa licenco za izvajanje zakonsko predpisanih programov varne vožnje za voznike začetnike in programov dodatnega usposabljanja za varno vožnjo. 

Prepoznavnost Centra varne vožnje Blagomix - Logatec se povečuje iz leta v leto, kar se jasno odraža pri samem obisku, kakor tudi pri naraščajočem številu sodelovanj s priznanimi slovesnkimi podjetji, katera se odločajo za izvedbo tečajev varne vožnje za zaposlene v Centru varne vožnje Blagomix Logatec.

   LETO            VOZNIK ZAČETNIK     
   PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA   
ZA VARNO VOŽNJO
SKUPNO ŠTEVILO KANDIDATOV
ZAKONSKO PREDPISANIH PROGRAMOV   
 2011  36  34 70 
 2012  1447  285 1732
 2013 3946   205  4152
 2014  4179  170  4349
 2015  4130 233  4363
 2016  4001  192  4193

 

Zaradi želje, da se voznikom čim bolj realno predstavijo vse pasti, ki se krivajo na cesti, smo Center varne vožnje Blagomix - Logatec leta 2015 posodobili in kot prvi v Sloveniji in kot 5, poligon v Evropi pripravili vadbeno površino, na kateri se za simulacijo pojavitve nenadne ovire uporabljajo mehanske ovire. Takšen način simulacije nenadne ovire je veliko bolj realen od običajno uporabljene simulacije z vodnimi ovirami, saj voznika postavijo pod večji pritisk in posedično so voznikove reakcije bolj realistične.